17 Lut Brak komentarzy admin Emfot , , ,

Grillowane niekoniecznie musi znaczyć mięsne party. Kaszanki, kiełbaski, boczek i karczek – przeważnie to przychodzi do głowy jako pierwsze w związku z grillowaniem. Na szczęście propagatorzy zdrowego stylu życia, wegetarianie i ludzie nie spożywający posiłków z mięsa także mogą stworzyć pyszne potrawy z grilla. Idealną alternatywą dla popularnych dań rzucanych na ruszt stanowią grillowane szparagi. Brzmi niecodziennie, a smakuje nieziemsko! Ich subtelny smak z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom nowych smaków, ale i mięsożercy na pewno chętnie skosztują nowej potrawy, która może być świetnym uzupełnieniem dania głównego. Do szparag z grilla pasują między innymi różnego rodzaju sałatki, przykładowo: tradycyjna sałatka jarzynowa lub z sezonowych warzyw, z dodatkiem szpinaku, oliwek i pomidorów. Każdy znajdzie coś, co zadowoli gust smakowy. Zakończyła się epoka sztampowych imprez grillowych, gdzie kiełbaski święciły triumfy popularności. Zresztą, grill bez grilla również jest popularny, wystarczy opcja grillowania w piekarniku lub grill gazowy oraz pyszne, odżywcze jedzenie jest w zasięgu ręki o każdej porze roku. Sezon grillowy może trwać cały rok a zdrowe jedzenie może być niezapomnianą przygodą zarówno od strony technicznej, związanej z przygotowaniami, jak i od strony smakowej, związanej ze zjadaniem. Świetne samopoczucie zapewnione po takiej dawce witamin. Czas udać się na zakupy po szparagi i produkty sałatkowe – sezon zdrowego jedzenia trwa cały rok!